COACHING

Buikpijn yoga

Coaching door buikenpijn yoga is speciaal bedoeld voor kinderen die spanning en pijn in hun buik ervaren. De meeste kinderen hebben al behoorlijk wat ziekenhuisbezoeken en tests ondergaan voor er een diagnose gesteld wordt. Wanneer er door medici geen lichamelijke oorzaak kan worden gevonden, spreken we van functionele buikpijn. Deze pijnklachten kunnen gepaard gaan met hoofdpijn, misselijkheid, een slechte nachtrust en meer. Ook spanningen door gedachtes, (opgekropte) emoties of stress spelen een grote rol hierbij. Yoga bied ondersteuning en ontspanning bij deze pijnklachten.

Tijdens de sessies gaan we samen op zoek naar dat wat nodig is. Doormiddel van adem, meditatie, visualisatie, massage en yogahoudingen gaan we spelenderwijs op zoek naar ontspanning. We ontdekken hoe ons lichaam en hoe onze geest werken en laten deze twee samenwerken. Met de adem als verbindende kracht ervaren we zowel inspanning als ontspanning. Door de adem ervaren kinderen zichzelf, de omgeving en de kracht die de adem heeft. “Je adem heb je altijd bij je.”

Kinderen leren tijdens de sessies oplossingen vinden en leren deze op speelse wijze te verankeren. We werken samen aan ontspanning, gezondheid en geluk!

Buikpijn yoga wordt ingezet naast de behandeling van een gespecialiseerd arts. De sessies bij Thuis Best zijn daarbij ondersteunend van aard. Helaas word Buikenpijn yoga nog niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Thuis Best werkt als Body en Mind coach samen met verschillende instanties en (integraal) therapeuten.
Zo is Thuis Best een samenwerking aangegaan met Kinderbuik&co.
Het eerste integrale medische centrum in Nederland voor kinderen van 0 tot 20 jaar met buikklachten.
Kijk op de website van Kinderbuik&co voor meer informatie, www.kinderbuikenco.nl

Kinderyoga coaching

Kinderen kunnen emotioneel uit balans zijn. Wanneer een kind langdurig uit balans is dan kan het continue lichamelijke spanning ervaren. Voor een kind is het een lastige opgave om zijn of haar ‘binnenwereld’ naar buiten te brengen. Een volwassene doet dit met woorden. Maar een kind laat dit zien met zijn gedrag zoals woede uitbarstingen, angst of paniekaanvallen en verdrietige buien.

In de coaching sessies gaan we samen op ontdekkingsreis in ons lijf. We gaan het lichaamsbewustzijn vergroten en gevoelens in kaart brengen. Net als een landkaart. Dit doen we door yogaoefeningen, ademhaling, visualisaties, creativiteit en ontspanning door bijvoorbeeld massage. Spelenderwijs vinden we manieren die het kind helpen om tot uitdrukking te komen. Dit alles vergroot het zelfvertrouwen en de sociaal/emotionele ontwikkeling. Want wat maakt jou blij? Waar word jij gelukkig van? De coaching sessies hebben de speelsheid van kinderyoga en de waarde van therapie.

Interesse?

Heb je interesse in de coaching sessies van ThuisBest? Of wil je graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wil je meer informatie over de tarieven? Bekijk dan alvast de tarieven pagina.