POP-UP YOGA

Pop-up kinderyoga is yoga op locatie en zorgt altijd voor een klein feestje! Op een verjaardagspartijtje, in een door de jarige Job gekozen thema. Op school in de klas, op het kinderdagverblijf en de BSO, maar ook buitenshuis is mogelijk. In het park, op de markt of tijdens een festival. Thuis Best neemt je mee op avontuur. We begroeten de zon, wandelen langs kabbelende beekjes, hoge bergen en stevige bomen. Met onze blote voeten in het gras genieten we van vogels in de lucht, een schildpad op de grond en “Hee, kijk daar eens! Een vrolijk aapje, slingerend aan een tak!”. Bij Thuis Best bewegen, voelen en dromen we zoals we dat willen. Alles mag, niets moet. En ’s avonds, als de zon ondergaat, tellen we samen de sterren en ademen we rustig in en uit. Iedere yogales ontdekken we weer iets nieuws. Ben jij klaar om te vertrekken?

Yoga op het Kinderdagverblijf

Yoga aan de hand van een prentenboek, een thema waar we de yoga op laten aansluiten of gewoon het plezier van yoga ervaren met peuters? Dat kan! Thuis Best komt met een koffer vol avonturen jullie kant op met onze pop-up kinderyoga. Peuters zijn van nature kleine ontdekkingsreizigers en zijn voortdurend in beweging. Het dagritme op het kinderdagverblijf verzorgt rituelen en rustpunten gedurende de dag. Yoga sluit goed aan op het dagritme en vindt gemakkelijk aansluiting bij de behoefte van de peuter tot bewegen en ontdekken. Yoga bied fysieke uitdaging, spelletjes, ontspanning en plezier!

Kijk hier voor meer informatie over peuter-kleuteryoga.

Yoga op de BSO

Na stil zitten in de klas, geconcentreerd bezig zijn en verantwoordelijkheden kunnen de kinderen chillen met yoga op de BSO. Wij komen graag langs voor een vrolijke en ontspannen pop-up kinderyogales. De yogamatten liggen al klaar, de kinderen hoeven alleen nog maar hun schoenen uit te trekken en het avontuur begint!

We starten onze ontdekkingsreis op de yogamat of op de Wobbel. Yogahoudingen, spelletjes, samenwerking en ontspanning wisselen elkaar spelenderwijs af. We reizen af naar onbekende plaatsen, met het vliegtuig of op de rug van een Arend. Leren dieren kennen, spelen piraat, gaan opzoek naar schatten en varen wanneer het pikkedonker is op onze zeilboot (Wobbel) weer terug naar huis. Thuis Best biedt na deze yogales of Wobbelyoga les een passende activiteit aan. Deze activiteit kun je zien als verdieping op de gegeven yogales. Dit kan bijvoorbeeld een kookactiviteit zijn, een spel of iets creatiefs. Per leeftijd zal het yogaprogramma worden aangepast. Is het vakantietijd en wordt er gewerkt met een thema? Thuis Best sluit graag bij dat thema aan!

Kijk hier voor meer informatie over kinderyoga of Wobbelyoga.

Verjaardag!

We maken van jouw verjaardag een yoga feest! Nodig al jouw vrienden en vriendinnen uit en kies een thema dat jij helemaal te gek vindt. Jullie zorgen voor slingers, ballonnen en taart, Thuis Best verzorgt het yoga avontuur. Voor dit avontuur hoeven we niet perse op de yoga mat te blijven. Het kan op ieder gewenste feest locatie.

Yoga in de klas

Tijdens de schoolperiode wordt er veel verwacht van kinderen. Er wordt een groot beroep gedaan op de cognitieve ontwikkeling. De kinderen worden dagelijks getraind alert te zijn, te leren en presteren. Ze krijgen al vroeg de verantwoordelijkheid voor het inplannen van schoolwerk, op school of voor thuis als huiswerk. Dat betekent dat ze geleerd wordt in de toekomst bezig te zijn. Dit laatste is niet erg als er ook tegenhang geboden wordt. Nodig daarom yoga uit in de klas!

Yoga biedt tegenhang door middel van yogahoudingen, spel, verbeelding en ontspanning. Op een korte en effectieve manier kunnen elementen uit de yoga toegepast worden in de klas, zelf aan tafel. Het is een krachtige manier om kinderen weer in contact te brengen met hun lichaam en het aan te voelen zoals het op dat moment is. Zo leren kinderen dat na inspanning ontspannen mag volgen. Het is erg waardevol kinderen deze (lichaams)wijsheid mee te geven. Ze vinden meer balans tussen lichaam en geest en dat zorgt voor betere concentratie en leerprestaties in de klas. Deze balans zal ook invloed hebben op de sociaal- emotionele ontwikkeling. Kinderen leren ontspannen en plezier maken met elkaar. Hierdoor lopen spanningen in de klas niet te hoog op. Door te delen ontstaat verbinding en verbinding bied veiligheid. Benieuwd geworden naar pop-up kinderyoga in de klas? Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Is er een wens of idee? Wij denken graag met je mee! Mail of bel gerust voor de mogelijkheden.