WORKSHOPS

Zin om als professional zelf yoga in te zetten? Dat kan met de workshop kinderyoga. Iedere workshop starten we door eerst zelf kinderyoga te gaan ervaren. Daarna bespreken we kort wat kinderyoga is, de voordelen van yoga voor kinderen en het effect dat het heeft op het individu en de groep. Per leeftijd zullen er aan de hand van diverse materialen voldoende ideeën en kennis aangereikt worden. Onderwerpen die aan bod komen zijn: lesopbouw, yogahoudingen, ademhaling, ontspanning waaronder massage en thema gericht werken. Na deze workshop zijn de deelnemers in staat elementen uit de kinderyoga in te zetten. Ze kunnen op een speelse manier aansluiten bij de behoefte van de kinderen op ieder gewenst moment. Iedere instelling of organisatie ontvangt na de gevolgde workshop materiaal naar keuze om direct mee aan de slag te gaan!

Voor wie

De workshops bij Thuis Best zijn bedoeld voor Pedagogisch medewerkers binnen de kinderopvang branche, leerkrachten uit het basis onderwijs en andere professionals die met kinderen en jongeren werkzaam zijn. De workshop Kinderyoga sluit goed aan bij de beweeg- en ontdek behoefte van peuters en kleuters. Jonge kinderen zijn voortdurend in beweging en op ontdekking uit. Ze kunnen zich verwonderen bij het ontdekken van een slak en genieten van zand dat door hun vingers glijd. Spelenderwijs zal de professional aansluiten bij deze natuurlijke ontdek behoefte. Met kinderyoga kun je als Pedagogisch medewerker en leerkracht basisonderwijs het jonge kind het belang van in- en ontspanning bijbrengen. Het geeft de peuters en kleuters belangrijke kennis over hun lijf en vooral veel plezier!

Kinderen van 4 jaar en ouder komen na een lange dag school naar de BSO. De BSO verzorgt opvang als een tweede thuis waar de kinderen hun vrije tijd komen besteden. Hoe leuk is het dan om als pedagogische medewerker te kunnen kiezen voor kinderyoga als activiteit. Chillen met yoga op de BSO!

Voor leerkrachten van het basis onderwijs biedt deze workshop tal van manieren en mogelijkheden om de leerlingen te laten ontspannen in de klas. Op een korte en effectieve manier kunnen elementen uit de kinderyoga toegepast worden in de klas, zelfs aan tafel. Naast het reguliere programma zal kinderyoga bijdragen aan meer balans tussen lichaam en geest. En dat zorgt weer voor betere concentratie en leerprestaties in de klas. Breng als leerkracht kinderyoga in de klas en laat de kinderen ervaren hoe leuk en ontspannen het is!

Thuis Best heeft ruim 15 jaar ervaring binnen de kinderopvang branche. Zowel KDV en BSO zijn bekend terrein.
Is er een wens of idee? Wij denken graag met je mee! Mail of bel gerust voor de mogelijkheden.