YOGA

Ouder-kind yoga (mini’s)

Mini yoga zijn lessen voor baby’s van 4 maanden tot 1 jaar oud. Speciaal ontwikkeld voor ouder en kind. Een les waarin contact maken, beweegplezier en ontspanning voorop staat. We starten de les met een kopje thee of koffie. Zo kunnen de baby´s rustig aan de ruimte wennen en is er alle tijd voor de ouder om voorbereidingen te treffen. De lessen zullen in overleg in de ochtend gepland worden en duren 1,5 uur waarvan 45 minuten les met de mini-yogi’s.

Tijdens de Mini-yogalessen gaan we het ritme van je baby ontdekken. Dit persoonlijke ritme kan iedere les anders zijn. Gedurende de lessen nemen we dit ritme als basis bij de activerende bewegingen en ontspanningsoefeningen. Wat deze lessen zo speciaal maakt is het moment dat je samen met je kindje hebt. Er is wezenlijk contact en aandacht. Na afloop staat er een gezonde snack klaar om heerlijk na te genieten. Deze lessen zijn ook erg leuk voor grootouders!

Ouder-kind yoga (dreumes)

Stap in de wereld van de dreumes en beleef het plezier van ontdekken en bewegen. Dreumes yoga is voor ouder en kind. Het zijn speelse, dynamische lessen voor dreumesen van 1 tot 2 jaar oud. Tijdens de lessen wordt veelal met een thema gewerkt. Natuurlijk zijn dit thema’s die de dreumesen zullen aanspreken; de boerderij, de dierentuin of het thema groot en klein. Voor we met de les starten kunnen de deelnemertjes eerst de ruimte verkennen en spelen. Zo kunnen ze ook kennis maken met groepsgenootjes.

We starten de les ontspannen om vervolgens op avontuur te gaan. Dit kan zijn door middel van een prentenboek. We doen dieren na, we stoeien, spelen, dansen op muziek en knuffelen. Na ons avontuur zoeken we de rust weer op. Dit kan zijn op schoot of onder een deken, luisterend naar een verhaaltje of rustige muziek. Na deze ontspanning eten we een stukje fruit als afsluiter. En voor de ouders is er een heerlijk kopje thee.

Peuter-kleuter yoga

Yoga voor Peuters en kleuters zijn vrolijke lessen en zijn bedoeld voor kindjes van 2 tot 4 jaar oud. We starten de les gezamenlijk, kind en ouder openen de les met de zonnegroet. Daarna zwaaien we de ouders uit. De yoga-avonturen sluiten aan bij de behoefte te willen bewegen en ontdekken. De yogahoudingen (dierhoudingen) worden ondersteund door prentenboeken, muziek, spelletjes en creativiteit. Er worden steeds verschillende thema’s aangeboden; insecten (kriebeldiertjes), de jungle, het circus. Doormiddel van een fijn rustmoment, een ontspannen massage, een verhaal of visualisatie met de ogen dicht, sluiten we het avontuur af.

Kinderyoga

Kinderyoga is voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud. Ons avontuur start op de mat. We reizen af naar verschillende bestemmingen. Neem bijvoorbeeld het regenwoud; we leren de dieren kennen die er leven, de bomen, planten en vruchten en creëren onze eigen miniwereld. Hoe gaan we naar het regenwoud? Wat maken we daar mee? De kinderen worden betrokken bij het avontuur. Dit doet een beroep op hun fantasie en creativiteit. Niets is gek en alles is oké!

Na ons yoga avontuur vol van yogahoudingen en spel volgt ontspanning door middel van een verhaal, een massage of een meditatie. De kinderen leren elkaar kennen tijdens deze lessen. We gaan samenwerken en helpen elkaar een handje. Met yoga werken we aan kracht, zelfvertrouwen en concentratie. Na deze yogales zijn de kinderen tot rust gekomen en in balans. Enthousiast en blij weer naar huis!

Wobbelyoga

Wobbelyoga is kinderyoga waarbij gebruik wordt gemaakt van De Wobbel. Dit is een balansbord met ontzettend veel mogelijkheden. Het maakt de yogalessen spannender en uitdagender! De fantasie van het kind wordt geprikkeld en er ontstaan prachtige ideeën en yoga avonturen. De wobbelyoga lessen zijn voor kinderen van 4 tot 7-8 jaar. De lengte van de het kind is bij Wobbelyoga eigenlijk belangrijker dan de leeftijd. Thuis Best werkt met de Wobbel Original, daar passen kinderen tot 1.35m het beste op.

Yoga op de Wobbel geeft door de ritmische beweging veel rust in het lijf en in het hoofd. Tijdens onze reizen werken we aan kracht, balans en concentratie. We stimuleren fantasie en creativiteit tijdens en na de lessen. We begroeten de warme zon, staan stevig als een hoge boom, hijsen de zeilen van onze boot en liggen wiegend en ontspannen in het gras. Aan het einde van een Wobbelyoga les stapt ieder kind trots, ontspannen en voorzien van een grote glimlach van de Wobbel af!

Tieneryoga

Met tieners gaan we op onderzoek uit. Onze yogamat is ons laboratorium. Deze tieneryoga lessen zijn voor tieners van 12 tot 16 jaar. We trainen in kracht, balans en ontspanning. Kracht door yogahoudingen, ontspanning door meditatie, visualisatie of massage. Balans vinden we niet alleen in yogahoudingen, ook in samenwerking en dat wat we tegen kunnen komen op de yogamat aan uitdagingen. We ervaren wat yoga met ons doet, de inspanning en ontspanning. Bij deze leeftijdsgroep werken we met thema’s die diepgang geven aan de yogalessen. Thema´s zoals zelfvertrouwen, stress, lichaamsbewustzijn, omgaan met keuzes, identiteit, et cetera. Yoga voor deze doelgroep zorgt voor lichamelijke en geestelijke ontspanning en rust.

Interesse?

Heb je interesse in de yoga lessen van ThuisBest en wil je je gelijk graag aanmelden? Of wil je eerst graag meer informatie? Vul dan het formulier in op de contact pagina. Wil je meer informatie over de tarieven? Bekijk dan alvast de tarieven pagina. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!